Job de Swart 3e Master of Wine in Nederland

Job de Swart MW

Sinds vandaag, vrijdag 31 augustus 2018, is Job de Swart (37) de derde Master of Wine in Nederland. Hij werd vanochtend samen met nog 9 andere afgestudeerden in Londen door het Institute of Masters of Wine benoemd.

Daarmee komt het aantal Masters of Wine wereldwijd op 380. De twee andere MW’s in Nederland zijn Frank Smulders en Cees van Casteren.

Voor zijn afstudeerscriptie koos Job de Swart voor een bijzondere aanpak. Hij ontwikkelde de app Grape Compass, waarmee op basis van bodem- en klimaatfactoren het risico op schimmels in wijngaarden beter kan worden voorspeld en bestreden.

De resultaten van de daadwerkelijke toepassing van de app in samenwerking met zeven Zuid-Afrikaanse wijnproducenten bleken veelbelovend. Dankzij de app werkten de wijnboeren efficiënter, duurzamer én goedkoper.

Job de Swart MW is mede-eigenaar van Grape Compass en werkt in Zutphen als wijninkoper en marketeer bij Les Généreux.

> Lees hier het persbericht ‘Prestigieuze titel Master of Wine én app-succes voor wijnfanaat Job de Swart’