De dieren van Tussock Jumper geven wijnadvies

De zogenoemde augmented reality (toegevoegde realiteit) vindt steeds vaker zijn toepassingen in de wijnhandel. Met de smartphone kunnen sinds kort de etiketten van de wijnen van Tussock Jumper tot leven worden gebracht (filmpje).

Met deze vorm van real life wijnadvies, direct op de winkelvloer, helpt Tussock Jumper de consument bij de wijnkeuze. Met een Augmented Reality App – verkrijgbaar voor Apple en Android – scan je het etiket, waarna een dier uit het etiket springt om wijn-spijsadvies te geven en iets te vertellen over de herkomst en de smaak.

Het huidige assortiment van Tussock Jumper in Nederland bestaat uit wijnen uit 7 landen. Elk land heeft zijn eigen dier, die alle een rode trui (jumper) dragen.

De Nieuw-Zeelandse Sauvignon heeft een schaap, de Malbec uit Argentinië een koe en de Spaanse Tempranillo een stier. Het hert staat voor Duitse Riesling en een vos voor Prosecco (Italië). Wilde zwijnen sieren de labels van alle Franse wijnen en een ezel die van twee Portugese wijnen.

Verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten, € 5,49, www.tussockjumperwines.com