Beter dan verwacht – nieuw bij de Hema

Deze Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc is nieuw bij de Hema. Goedverwacht heet het wijnhuis in goed Zuid-Afrikaans. Great Expectations is de naam van de wijn. Hij overtreft je verwachtingen.

Naar mijn idee worstelt Sauvignon met zijn imago en met de verwachtingen die de consument heeft van het zo herkenbare en uitgesproken smaakprofiel. Het is té herkenbaar geworden. De eenvormigheid gaat vervelen.

Gelukkig lijkt hierin verandering te komen. Sauvignon blijft sauvignon, maar er komt wat meer variatie in. Onder andere Noord-Italië, Spanje, Oostenrijk (Steiermark) en Zuid-Afrika vielen in dit opzicht in positieve zin op tijdens het laatste Concours Mondial du Sauvignon.

Bij deze wijn is gebruikgemaakt van de aromagist Vin 7, die de kenmerkende sauvignon-aroma’s zoals passievrucht en kruisbessen versterkt. Wat dat betreft streeft de wijnmaker dus naar het bekende herkenbare smaakprofiel.

Over de gebruikte gistsoort lees je trouwens zelden iets in de wijnbeschrijvingen van wijnhuizen, meestal wordt alleen ‘spontane vergisting’ vermeldt. Rijping op de droesem daarentegen wordt wel altijd bij wijze van kwaliteitskenmerk genoemd in de beschrijving. In dit geval gedurende 2 maanden.

😀  Goedverwacht, Great Expectations Sauvignon Blanc 2017, Hema €10,-
Rijp tropisch fruit, grassig, witte bloemen en een aangename kruidigheid. Prettig normaal alcoholgehalte van 12,5%. Pittig en droog met krachtig frisse zuren, die goed zijn gevuld met sappig fruit. Wijn met een lekkere bite en veel fruit in de afdronk. Drink hem wel goed koel (6-8 ºC), want bij hogere temperatuur gaat er veel van de heerlijk hoekige frisheid verloren.

De Great Expectations Sauvignon Blanc is 1 van de 9 nieuwe wijnen in het assortiment van de Hema sinds deze maand (juni 2018), die in cadeauverpakking worden aangeboden.