Côtes du Rhône daagt u uit voor wijn-spijswedstrijd

De Côtes du Rhône daagt Nederlandse restaurateurs, chefs en sommeliers uit om mee te doen aan een wijn-spijswedstrijd met een Côtes du Rhône of Côtes du Rhône Villages. Een mooie kans om het restaurant en de wijn onder de aandacht te brengen.

> Aanmelden en meer info:
> Michèle Lainé, Business France
> 020 794 19 64 | michele.laine@businessfrance.fr

Het mag een wijn zijn in elke kleur (rood, wit, rosé), zolang het maar een AOC Côtes du Rhône of AOC Côtes du Rhône Villages betreft.

Maximaal 80 Nederlandse restaurants kunnen zich aanmelden. Aan de hand van de omschrijving van de wijn en het gerecht maakt de jury een selectie van 20 zaken die hun wijn-spijscombinatie mogen presenteren in de finale op maandag 22 oktober in kookschool Keizer Culinair Amsterdam.

De twee restaurants met de volgens de jury beste wijn-spijscombinatie winnen een mooie, volledig verzorgde wijnreis naar de Côtes du Rhône.

Nóg een trigger om te overwegen aan deze wedstrijd mee te doen: in november zal in beide winnende restaurants een Côtes du Rhône-lunch voor een groep wijnhandelaren worden gehouden – uiteraard op kosten van de Côtes du Rhône – waar onder andere ook de winnende wijn-spijscombinatie kan worden geserveerd. Een extra promotiekans voor het restaurant en de wijn, en omzet op de koop toe.

De procedure is als volgt

• Stuur vóór 30 september een korte beschrijving van de wijn van uw keuze (naam van de wijn, producent, druivenrassen, jaargang, vinificatiemethode, e.d.) én het recept inclusief ingrediëntenlijst, samen met een foto van het gerecht naar michele.laine@businessfrance.fr
• Een jury samengesteld uit een sommelier, een journalist en een wijnhandelaar maakt op basis hiervan een eerste selectie van 20 deelnemers.
• Deze 20 finalisten worden uitgenodigd om hun wijn-spijscombinatie te presenteren aan de jury op maandag 22 oktober in Amsterdam.

In principe presenteert de chef zijn wijn-spijscreatie, maar een team van kok en sommelier is ook welkom.

Tot slot een suggestie voor wijnimporteurs. Dit is de kans voor landelijke exposure voor die mooie Côtes du Rhône in het assortiment die het zo goed doet bij de horecarelatie(s).