Jan van Lissum start online restaurantgids

Jan van Lissum (The Wine & Food Association) start ProefschriftRestaurants.nl. De website gaat recensies publiceren over de betere restaurants in Nederland.

Tevens zullen net als bij Gault&Millau, waarvoor Van Lissum 12 jaar werkte, awards worden toegekend.

Gedrukte restaurantgidsen die één keer per jaar worden gepubliceerd hebben hun langste tijd gehad”, aldus Van Lissum. “De actualiteit verandert anno 2018 zó snel, dat op het moment van verschijnen (te) veel inhoud alweer geschiedenis is.”

“Met talloze blogs, vlogs, recensiesites en de overstelpende hoeveelheid informatie op social media, is het lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Proefschrift Restaurants helpt de gast onderscheid maken tussen betrouwbare, onafhankelijke informatie en als recensies ‘verklede’ promotieacties. (…) Hier recenseren alleen professionals. Daarom staan op de nieuwe site alleen restaurants die écht de moeite waard zijn.”

Proefschrift Restaurants deelt de restaurants in naar vier categorieën, gebaseerd op prijsklasse en niveau. Recensies worden kort na het inspectiebezoek gepubliceerd. De eerste publicaties kunnen we na de zomervakantie verwachten. De eerste awards worden uitgedeeld op 5 november tijdens de vakbeurs Gastronomie-Fine Food Professional.

Lees hier het originele persbericht: www.thewinesite.nl/nieuws/jan-van-lissum-start-nieuw-restaurantplatform