Save the date: 10e Découvertes en Vallée du Rhône (2019)

Wijnprofessionals uit de hele wereld zijn uitgenodigd voor de 10e editie van Découvertes en Vallée du Rhône van maandag 15 tot en met donderdag 18 april 2019. Een bijzondere (reizende) wijnbeurs om het complete aanbod van AOC-wijnen tussen Lyon en Marseille te ervaren.

Het vierdaagse evenement is de grootste professionele wijnbeurs van de Rhône. Er zijn 650 exposanten, die op 7 verschillende shows op 4 verschillende locaties langs de Rhône-rivier zo’n 4.500 wijnen presenteren.

Er worden 2.000 bezoekers verwacht voor de diverse proeverijen, talloze masterclasses, diners en speciale avondevenementen.

Découvertes en Vallée du Rhône wordt om het jaar gehouden, de eerste editie werd gehouden in 2001. Het unieke kenmerk van dit evenement is dat het elk dag op een andere prestigieuze, historische locatie aan de Rhône wordt gehouden.

De wijnbeurs start in het wijndorpje Ampuis in het noorden van het wijngebied.

De tweede dag verhuist de wijnbeurs naar de Zuid-Rhône. Op locaties in Tain l’Hermitage en Mauves, twee kleine plaatsen die tegenover elkaar liggen op de oevers aan weerszijden van de Rhône laten de wijnboeren hun wijn proeven.

De reizende reeks proeverijen wordt afgesloten in het schitterende Palais des Papes in Avignon op woensdag 17 en donderdag 18 april. Hier presenteert de zuidelijke Rhône zich.

De organisatie is nog in volle gang, te zijner tijd zal het programma en de procedure voor het aanvragen van een toegangsbatch te vinden zijn op www.decouvertes-vins-rhone.com

Voor meer informatie: decouvertes@inter-rhone.com | Pers: dvrpress@inter-rhone.com

Telefoon: +33 (0)4 90 27 24 58