Wijnbar Côtes du Rhône in Avignon

Het is misschien wel het leukste zomerfestival van Frankrijk: het Festival van Avignon. De Côtes du Rhône was voor de 10e keer van de partij met de Bar à Vins des Côtes du Rhône op de knusse binnenplaats van het Maison des Vins d’Avignon.

Het Festival d’Avignon bestaat al sinds 1947. Van 6 tot en met 28 juli werd dit jaar (2018) de 72e editie gehouden van dit feest vol muziek, kunst en bovenal (straat)theater met jongleurs, acrobaten, cabaret, kleinkunst en dans.

Avignon verandert elk jaar bijna een maand lang in een reusachtig openluchttheater, waar meer dan 1.000 theatergezelschappen uit de hele wereld de podia betreden op minstens 100 locaties in de stad.

De 72e editie telde 47 shows (224 performances) op 40 locaties, waarvan meer dan 150.000 toeschouwers getuige waren.

Het monumentale Palais des Papes is een van de centrale locaties, samen met het op een steenworp afstand gelegen Place de l’Horloge met zijn gezellige terrasjes en restaurants.

Op vijf minuten lopen bevindt zich de Bar à Vins des Côtes du Rhône, die je als rechtgeaarde wijnliefhebber natuurlijk niet links kunt laten liggen. De succesvolle openlucht wijnbar met gezellige zitjes eromheen op de binnenplaats van het Maison des Vins d’Avignon is speciaal gewijd aan de Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages.

Elke avond is er een andere live band en ook het wijnaanbod heeft elke avond een ander thema. De ene keer presenteren jonge wijnboeren uit het departement Vaucluse hun wijnen, andere avonden staan in het teken van een van de Rhône-villages zoals Séguret, Visan en Sablet.

Je koopt een glas voor € 10 en kunt vervolgens tussen de 15 en 20 wijnen proeven. De wijnbar is elke avond geopend tussen 19 en 23 uur voor wijn en een kleine maaltijd.

Bar à Vins des Côtes du Rhône
Maison des Vins d’Avignon
6, Rue des Trois Faucons, 84000 Avignon