Nieuw bij Gastrovino: Premium rosé en Susana Balbo

Gastrovino heeft het assortiment recent uitgebreid met nieuwe wijnen, waaronder een prestigieuze Provence-rosé en wijnen van de gerenommeerde Argentijnse wijnmaakster Susana Balbo. 

Gastrovino, importeur/inkooporganisatie van wijn en delicatessen (gevestigd in Zevenhuizen), waarbij 27 delicatessenwinkels in Nederland zijn aangesloten, bestaat al 80 jaar en doet zijn werk in rust en stilte.

Als er een marketingafdeling is, slagen ze er goed in hun boodschap voor mij verborgen te houden. De laatste keer dat ik voor mijn tijdschriftactiviteiten Gastrovino heb gebruikt voor een wijntip was in 2009. Dit betrof een van de mooie wijnen van het Chileense wijnhuis Viña Errázuriz, dat inmiddels is overgestapt naar De Wijnkring.

De reputatie van het assortiment is best goed, waarom horen we er dan zo weinig over? Het laatste Gastrovino-nieuws hier op WINO ging over de introductie van nieuwe huiswijnen in 2016. Als ik me niet vergis werd in hetzelfde jaar de website gerestyled.

Een nadeel van de Gastrovino-formule is dat de aangesloten delicatessenwinkels vaak niet zo groot zijn, waardoor ze maar beperkte ruimte hebben voor de wijnen. Je kunt er niet op rekenen dat alle wijnen op de website van Gastrovino verkrijgbaar zijn in de delicatessenwinkel in je regio.

Anyway, waar bemoei ik me mee.

Er zijn recent drie nieuwe wijnen aan het assortiment van Gastrovino toegevoegd.

1 Crios. Uit Argentinië, hoofdvestiging in Agrelo, Luján de Cuyo. Wijnmaker Susana Balbo behoort tot de beste van Argentinië. Haar topwijnen scoren hoog in de internationale wijnpers. Ze heeft vier wijnmerken, waarvan Crios de meest toegankelijke is. Moderne, jong te drinken frisse en fruitige wijnen. Gastrovino heeft een Malbec, een Cabernet Sauvignon en een Torrontés. Prijsklasse €11.

2 Rosé Le Paradou, Côtes de Provence van Château Pesquié, 14 euro. Wijnen van dit huis aan de voet van de Mont Ventoux had De Logie al. “De gebroeders Fred en Alex Chaudière kochten een aantal jaren geleden op de flanken van de bergketen Saint-Victoire een aantal wijngaarden. In korte tijd ontwikkelden ze één van de mooiste rosés uit de Provence. Een wijn die niet alleen fantastisch smaakt maar er ook hip & trendy uitziet.” Dit moet een rosé zijn van het genre Miraval/AIX.

La Borgata uit de Italiaanse provincie Abruzzo. Een Montipulciano d’Abruzzo en een Pecorino IGP Terre di Chieti. Geen website of meer info te vinden over deze wijn. “Uiterst toegankelijk voor een breed publiek en daarbij ook heerlijk geprijsd.” Prijscategorie 7 euro.