Nieuwe opleiding WSET Level 3 Award in Spirits

De Britse Wine & Spirit Education Trust (WSET) heeft een nieuwe opleiding in het leven geroepen. WSET Level 3 Award in Spirits komt beschikbaar vanaf 1 augustus 2019.

Tegelijkertijd wordt de lesstof over gedistilleerde drank in de WSET Level 2 Award en de WSET Level 4 Diploma geschrapt. Deze opleidingen gaan zich volledig focussen op wijn, waarvan de lesstof tevens wordt uitgebreid en verbeterd.

Het Britse instituut, dat 49 jaar bestaat, komt met het toevoegen van de Level 3 Award in Spirits vooral tegemoet aan de vraag vanuit de spirit-categorie om hoger gekwalificeerde, onafhankelijke (merk-neutrale) professionals. Dit mede gezien de opkomst van craft distilleries en de belangstelling daarvoor van consumenten.

Bij de WSET Level 4 Diploma, zo kan ik uit eigen ervaring zeggen, is er maar weinig aandacht voor gedistilleerde dranken. Ook de interesse daarvoor vanuit de cursisten is beperkt. Zij ambiëren een functie in de wijnbusiness, niet in de spirit-branche. Een aparte next level opleiding in spirits is daarom best logisch.

Lees het persbericht: ‘WSET Announces New and Enhanced Qualifications’