Hans Wirsching (Iphofen, Franken) nieuw bij Lekker Sapje

Heinrich Wirsching met zijn dochters Lena (links) en Andrea

Sinds kort importeert Lekker Sapje (Leiden) de wijnen van Weingut Hans Wirsching, tophuis in Iphofen, Franken.

Wirsching is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) en heeft wijngaarden op drie van de beste Weinbergen van Frankenland: Iphöfer Kalb, Iphöfer Kronsberg en Iphöfer Julius-Echter-Berg.

De belangrijkste druiven zijn silvaner (40%), riesling (20%) en scheurebe (10%), waarvan de wijnen dan ook geregeld in de prijzen vallen en hoog scoren bij onder andere Decanter, Eichelmann, Falstaff en Gault Millau.

Wirsching verbouwt tevens gewürztraminer, spätburgunder, grauburgunder, weißburgunder en ook meer alledaagse druivenrassen zoals rieslaner, müller-thurgau en bacchus.

“Het wijnhuis is beroemd om zijn smooth Silvaners en knapperige Scheurebes”, zegt importeur Bernd Weeke. “Wirsching heeft een eigen herkenbare stijl waarbij vooral elegantie en fluweligheid opvallen. Alles zit op z’n plek, enorm mooie balans. En daardoor zeer gastronomisch.”

Lekker Sapje heeft op dit moment de volgende wijnen van Weingut Hans Wirsching in huis:
Silvaner Gutswein
Silvaner Alte Reben Iphöfer Kronsberg 1e Lage
Silvaner Julius-Echter-Berg GG
Scheurebe Gutswein
Scheurebe Alte Reben, Iphöfer Kronsberg 1e Lage