Domaine de Marcoux nieuw bij Anfors-Imperial

Sophie en Catherine Armenier

Domaine de Marcoux is nieuw bij Anfors-Imperial. “De pure essentie van Châteauneuf-du-Pape.”

Domaine de Marcoux heeft 17,5 ha wijngaarden met voornamelijk grenache, mourvèdre, syrah en cinsault. De jaarlijkse productie is ongeveer 30.000 flessen.

Grenache neemt meestal zo’n 80% in de blend voor zijn rekening. De veelgeprezen Vieilles Vignes-cuvée van 60 tot 110 jaar oude stokken is zelfs 100% grenache. The Wine Advocate noemde de jaargang 2015 van deze wijn ‘one of the world’s truly magnificant wines’.

Philippe Armenier introduceerde eind jaren 80 de biodynamische wijnbouwprincipes op het domein, dat al 700 jaar in de familie is. In 1995 verhuisde hij naar Californië, waar hij werkt als adviseur in de biodynamische wijnbouw.

Sindsdien zetten zijn zussen Catherine en Sophie het bedrijf voort. Catherine is verantwoordelijk voor de wijngaarden, Sophie voor de vinificatie, waarbij ze zo min mogelijk intervenieert – natuurlijke gisten, geen nieuw eikenhout en geen pigeage. Sophies zoon Vincent werkt ook in het bedrijf.

Anfors-Imperial: “Als je de pure essentie van Châteauneuf-du-Pape wilt proeven, drink je de wijnen van Domaine de Marcoux: elegante uitblinkers in balans en zuiverheid.”