Château Miraval (Pitt & Jolie) naar Résidence Wijnen

Château Miraval, het Provence-wijnhuis van het celebrity-duo Brad Pitt en Angelina Jolie, verhuist van Jacobus Toet naar Résidence Wijnen.

Wines & Spirits in Wateringen verkoopt de wijnen van Miraval ook, en blijft dat doen.

De familie Perrin, onder andere eigenaar van het beroemde Château de Beaucastel in de Rhône, die betrokken is bij de productie van de wijnen van Château Miraval, zit overigens ook in het assortiment van Résidence Wijnen, dus de transfer komt niet uit de lucht vallen.

Miraval ligt bij het dorp Correns, zo’n 75 kilometer ten oosten van Aix-en-Provence. Miraval maakt rosé Côtes de Provence van cinsault, grenache, syrah en rolle (vermentino) en twee witte wijnen: een Coteaux Varois en Provence (rolle met een beetje grenache blanc) en een Côtes de Provence van 100% rolle.

De nieuwe jaargang van de Miraval-rosé (2017) is net op de markt. Op dit moment (februari 2018) is dit nog de enige Miraval-wijn die verkrijgbaar is bij Résidence Wijnen/Wijnkoperij De Gouden Ton. Later komen de witte wijnen erbij.

Brad Pitt en Angelina Jolie kochten het wijnhuis in 2011. Ze zijn in 2016 uit elkaar gegaan, maar volgens het Amerikaanse magazine People houden ze samen het château aan ‘als investering voor de kinderen’. Op het achteretiket van de rosé staat in kleine letters ‘mise en bouteille par Jolie-Pitt & Perrin’.

Marc Perrin noemt de Miraval-rosé 2017 ‘onze beste jaargang sinds we ermee begonnen in 2012’.

Ik heb de rosé mogen proeven. Romig rond en sappig, met gezond stevig zuur eronder. Veel smaak, lengte, rode vruchtjes, wit steenfruit, bloesem, tuinkruiden, een ziltig toontje en een prettig bittertje voor de bite.

Het is beslist een mooie wijn, maar net als een huis in Hollywood is er voor mijn gevoel ook wel wat glamour appeal en VIP-tax in de prijs verdisconteerd.

De consumentenprijs is € 19,95.