Anfors en Imperial Wijnkoperij verder als Anfors-Imperial

Wijnimporteurs Anfors (vestigingen in Rotterdam en Amsterdam) en Imperial Wijnkoperij (Den Dolder) zijn met ingang van 1 januari 2018 gefuseerd.

De nieuwe naam is Anfors-Imperial. Beide importbedrijven werkten al jaren intensief samen en hebben een vergelijkbare visie op de markt, gericht op langetermijnrelaties met wijnproducenten, een uitgebalanceerd assortiment van hoge kwaliteit en de betere horeca en vakhandel als klantenkring.

“Door onze krachten te bundelen verzekeren we onszelf van meer flexibiliteit en veerkracht zodat we in deze veranderende markt kunnen vasthouden aan ónze normen en waarden”, aldus Regina Meij en Hans Bijvoets in een persbericht.

Anfors, met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, bestaat sinds 2002 en importeert wijn uit Italië, Spanje en Frankrijk, die het bedrijf levert aan de horeca en sinds enige tijd ook aan consumenten.

Imperial Wijnkoperij in Den Dolder importeert wijn sinds 1995. In het assortiment onder meer Oostenrijk, Duitsland, Hongarije en Nederland. Eind 2017 voegde Imperial daaraan nog het voornamelijk Centraal/Oost-Europese assortiment van Miranda Beems (Weesp) toe.

Er komt een proeflokaal in Rotterdam en de opslag en distributie in Amsterdam wordt gehandhaafd. Anfors-Imperial biedt op dit moment meer dan 700 wijnen van ruim 100 wijnproducenten.

Uit de nieuwsbrief van Imperial kunnen we opmaken dat eigenaar Regina Meij andere toekomstplannen heeft. “Door de samenvoeging maken we de organisatie minder afhankelijk van individuen. Ik ben er trots op dat ik hierdoor op termijn de fakkel zal kunnen overdragen aan Hans en het hele team van Anfors-Imperial. Dat biedt mij ook de mogelijkheid in de komende jaren mijn horizon te gaan verbreden.”