Jean-Luc Etiènne nieuwe sommelier Parkheuvel

Chef-kok Erik van Loo en Jean Luc Etienne

Sinds augustus (2017) is Jean Luc Etienne de nieuwe restaurantmanager en sommelier van Parkheuvel** in Rotterdam.

Hagenaar Jean Luc Etienne (44) zit al 25 jaar in de horeca. Hij was eerder onder andere mede-eigenaar van De Gouden Reael in Amsterdam en werkte het laatste half jaar bij FG Restaurant van François Geurds in Rotterdam.

Als manager zal hij bij Parkheuvel niets veranderen. “Het is zo’n gerenommeerde zaak, daar moet je niet aan tornen.’’

Wat de wijn betreft is de eerste verandering op de nieuwe menukaart een Champagne Brut Nature. “Ik merk dat gasten steeds meer van droge wijnen houden. Het past ook heel mooi bij de gerechten die we serveren, zoals bijvoorbeeld oesters.’’ De meeste wijnen op de kaart zijn van Italiaanse en Franse komaf en dat zal als het aan Etienne ligt ook zo blijven. “Dat past goed bij de kookstijl van Erik.’’

Chef-kok Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van tweesterrenrestaurant Parkheuvel, dat al 30 jaar bestaat.