Message in a Bottle – je eigen wijn als relatiegeschenk

Birthe van Meegeren WA lanceert een nieuw concept: Message in a Bottle – wijn als een gepersonaliseerd relatiegeschenk, een cadeau en een boodschap ineen. We vroegen Birthe om een toelichting.

Hoe kwam je op het idee voor dit concept?

Veel bedrijven zijn bezig met hun kernwaarden en waardepropositie volgens de golden circle (why-how-what) – de vraag waarom ze bestaan en wat ze willen uitdragen. Wijn leent zich bij uitstek om hier een koppeling mee te leggen. Denk aan duurzaam, innovatief, authenticiteit, bevlogenheid, toewijding etc. Zo kwam ik op het idee om Message in a Bottle te introduceren. Hiermee kan een bedrijf op een originele, persoonlijke manier zich profileren met iets waar veel mensen een prettige associatie mee hebben. Een eigen cuvée met een boodschap op het achterlabel leent zich hier uitstekend voor.

We kunnen denk ik veilig vertrouwen op jouw wijnselectie. Mogen we weten met welke importeurs je werkt?

Ik werk nu samen met Anfors-Imperial en Vojacek. Maar afhankelijk van de volumes zijn er ook mogelijkheden tot samenwerking met andere importeurs, die al aangegeven hebben ook hiervoor wijnen beschikbaar te hebben.

Het is ideaal als relatiegeschenk. Heb je nog andere toepassingen voor ogen?

Je kunt een eigen, gepersonaliseerde fles wijn verschillend inzetten. Als bedankje voor klanten bijvoorbeeld, na het sluiten van een deal, of zoals bungalowpark Dutchen doet, als verrassend welkomstgeschenk voor nieuwe gasten. Door de waarden van je bedrijf op het achterlabel te zetten, is het een leuk geschenk voor medewerkers na een strategiedag. Of een mooie aanvulling in de goodiebag na een congres of evenement. Er zijn heel veel toepassingen mogelijk.

Is de wijnkeuze onbeperkt? Kan het ook champagne zijn bijvoorbeeld?

Een eigen mousserende wijn behoort ook tot de mogelijkheden.

Is het ook mogelijk om een eigen ontwerper (of medewerker) in te schakelen voor het backlabel?

Zeker, alles kan op maat aangepast worden.

En als een onderneming ook het frontlabel wil personaliseren?

Dat kan ook, alhoewel de naam ‘message in a bottle’ zal blijven. Maar alles is mogelijk. Ik werk zelf samen met een ontzettend goede ontwerper, die naar wens aanpassingen kan doen. Ons uitgangspunt is dat de labels de kwaliteit blijven uitstralen die ook in de fles zit.

 – Message in a Bottle in het kort –

Message in a Bottle biedt bedrijven de mogelijkheid op persoonlijke wijze een merkversterkende boodschap over te brengen op klanten en relaties. Het is een cadeau en een boodschap ineen.

De fles wordt gepersonaliseerd op het achterlabel met een eigen tekst en het bedrijfslogo. Tevens wordt in overleg gezorgd voor een passende wijnkeuze. Er zijn diverse kwaliteiten, prijsklassen en herkomstgebieden mogelijk. Vanaf 5,90 euro per fles, excl. btw. Vanwege de eigen botteling geldt een minimale afname van 500 flessen.

Birthe van Meegeren DipWSET, tevens Weinakademiker (WA) richtte eind 2016 haar eigen bedrijf voor wijnadvies & training op | birthevanmeegeren.nl 

> Lees hier meer over Birthe, waaronder de columns die ze deelt met wino.sjakes.com