Vinexpo Explorer, een doelgerichte B2B-formule

Vinexpo Explorer, een nieuw project van de bekende wijnbeurs die in 1981 in Bordeaux begon, vond plaats op 11 & 12 september (2017) in Wenen. Een business-to-businessformule waarvan er nog vele zullen volgen.

Vinexpo Explorer is een aanvulling op de grote beurzen van Vinexpo in Bordeaux, Hong Kong, Tokyo en New York.

De rol van Vinexpo als matchmaker staat centraal bij Vinexpo Explorer, waartoe niet iedereen zomaar toegang heeft. Voor de Weense editie selecteerde Vinexpo zelf de 90 aanwezige wijnprofessionals – importeurs, sommeliers, inkopers – uit hun database en op basis van research en contacten, opdat de Oostenrijkse wijnbedrijven een goede kans konden verwachten op een vruchtbare match.

Medeorganisator Austrian Wine toonde zich na afloop zeer tevreden met de aanwezigheid van 46 inkopers uit de regio Azië/Oceanië, 15 uit Amerika en 28 uit Europa.

Belangrijk onderdeel van Vinexpo Explorer zijn de One-to-Wine Meetings: doelgerichte zakelijke afspraken die Vinexpo sinds 2015 ook op zijn grote internationale beurzen organiseert. Het is een efficiënte en potentieel effectieve formule omdat wijnbedrijven en inkopers aan elkaar worden gekoppeld op basis van door beide partijen voorafgaand aan de beurs aangegeven wensen.

Tevens was er een blinde proeverij waarbij Oostenrijkse wijn tussen vergelijkbare wijnen uit andere belangrijke wijnstreken werd gezet. We zullen Austrian Wine niet horen klagen, want zo draagt Vinexpo Explorer bij aan de verspreiding van het kwaliteitsimago, al wisten wij in Europa al wel dat Oostenrijk zo’n benchmark-exercitie heel goed aankan.