The Great South African Wine Company bij WineMatters

Carl van der Merwe werkt voor het wijnhuis DeMorgenzon, maar maakt ook zijn eigen wijn bij The Great South African Wine Company. Sinds kort heeft WineMatters in Koog aan de Zaan deze wijnen in het assortiment.

Carl van der Merwe startte met zijn eigen wijnlabel in 2014. Medeoprichter van The Great South African Wine Company in Stellenbosch is Wendy Appelbaum, die eigenaar is van DeMorgenzon Estate. Enkele wijnen van DeMorgenzon zijn verkrijgbaar bij Les Généreux.

Van der Merwe heeft zich dit jaar tevens aangesloten bij het Cape Winemakers Guild, een selecte groep van op dit moment 49 vooraanstaande Zuid-Afrikaanse wijnmakers die hun kennis en ervaring met elkaar delen. Hij studeert trouwens ook voor Master of Wine.

The Great South African Wine Company maakt nu nog maar twee wijnen: The Great Red 2015 (cabernet sauvignon, cinsault, cabernet franc en petit verdot) en The Great White 2015 (sauvignon blanc, semillon en chenin blanc).

Eigenaar van WineMatters Udo Göebel: “Carl van der Merwe is vooral bekend voor zijn witte wijnen, maar zijn rode zijn ook het ontdekken waard. Met zijn Great Red toont hij zijn vakmanschap in het blenden van druiven.”