Old School van Château Maris nieuw bij Sauter Wijnen

Enkele maanden geleden heeft Sauter Wijnen de basiswijnen van Château Maris aan de lijst toegevoegd. Maris is een gerenommeerd wijnhuis van de Brit Robert Eden in de Languedoc.

Château Maris bevindt zich in de Minervois La Livinière, een cru in de Minervois-regio dat in 1998 een eigen AOC kreeg vanwege de hogere ligging en het uitzonderlijke terroir – een van de beste van de Languedoc volgens sommigen.

Sauter Wijnen voert nu ook de Old School-cuvées (AOC Minervois), die je de instapwijnen van Château Maris zou kunnen noemen. Deze wijnen zijn uiteraard aanzienlijk minder kostbaar dan de cru’s AOC Minervois La Livinière. Maar niet minder de moeite waard, volgens Sauter.

“Zijn wijnen zijn stuk voor stuk monumenten van puurheid, druivenexpressie en smaakkracht. Zelden hebben wij een wijngoed, na het bezichtigen, proeven en aanhoren, onder zo’n diepe indruk verlaten…”

Old School Blanc is een assemblage van viognier, grenache blanc en grenache gris. “Zeer kundig gemaakt en onderscheidend. Rijp zonder dat het machtig wordt. Genaakbaar, maar met behoud van karakter.”

Old School Rouge is een duo van syrah en grenache. “Dit biedt werkelijk een ongebreidelde hoeveelheid sap en de wijn is op geen enkele manier zwaar en heeft zeker niet de intentie om te imponeren.”

Château Maris is biologische gecertificeerd (Biodyvin) sinds 2004 en sinds 2008 is het bedrijf officieel volledig biodynamisch (Demeter).