Chianti Classico en Bordeauxblends van een modefamilie

Tomasso en Roberto Cavalli

Chique nieuwkomer bij Wine & Spirits in Wateringen: Tenuta Degli Dei, dat eigendom is van vader en zoon Roberto en Tommaso Cavalli.

Ik noem het chique omdat vader Roberto Cavalli een bekende persoonlijkheid is in de modewereld.

Het landgoed Tenuta Degli Dei is sinds de jaren 70 in het bezit van de familie, maar pas sinds 2004 wordt er wijn gemaakt, waarvoor Tomasso Cavalli de expertise inhuurt van de ervaren wijnmakers Carlo Ferrini en Gioia Cresti.

Aanvankelijk werd er alleen IGT-wijn gemaakt van Bordeauxdruiven, die direct hoog scoorde in de peilingen. In 2010 is er een wijngaard Chianti Classico met uitsluitend sangiovese bijgekocht. De eerste Chianti Classico van Cavalli kwam in 2013 op de markt.

Tenuta Degli Dei ligt in het dorpje San Leoline, in de buurt van Panzano. Op het landgoed worden ook renpaarden (dravers) gefokt.

Wines & Spirits is niet exclusief distributeur van Tenuta Degli Dei meen ik, want ik kom de wijn ook tegen bij Pane e Vino, een importbedrijf in Breda dat overigens dol is op de combinatie wijn & celebrities, getuige zijn wijnen van onder andere Gianluigi Buffon, Sting, Mick Hucknall en Zucchero.

Wines & Spirits biedt de volgende wijnen aan van Tenuta Degli Dei: Chianti Classico DOCG (100% sangiovese), Le Redini IGT (90% merlot, aangevuld met alicante bouschet) en Cavalli IGT (cabernet sauvignon, petit verdot en cabernet franc).