1.323 WSET-cursisten in NL proefden 2.849 liter wijn

Volgens de laatste cijfers van de Wine & Spirit Education Trust (WSET) is de vraag naar wijnopleidingen nog nooit zo groot is geweest.

WSET, de grootste aanbieder van opleidingen op het gebied van wijn en spirits, telde wereldwijd een recordaantal van 85.487 kandidaten in het academisch jaar dat eindigde op 31 juli 2017. Dit is een stijging van 19% ten opzichte van het vorige seizoen.

Het aantal Nederlandse cursisten nam toe met maar liefst 35%. Alleen de VS (+48%) en China (+41%) kenden meer groei.

In Nederland volgden 1.323 mensen een WSET-cursus in het seizoen 2016-2017. In België deden 356 mensen dit.

Het aantal inschrijvingen voor de diverse WSET-opleidingen (er zijn 4 niveaus) neemt wereldwijd al 15 jaar onophoudelijk toe. Nederland steeg wat betreft het aantal WSET-studenten van de 13e naar de 11e plaats.

Het Verenigd Koninkrijk, het thuisland van WSET, blijft nummer 1 met 19.401 cursisten. China en de Verenigde Staten volgen op de voet. Er zit ook flinke groei in Frankrijk (+32%), Australië (+27%), Hongkong (+16%) en Zuid-Korea (+13%).

Het proeven van wijn is uiteraard een belangrijk onderdeel van de WSET-opleidingen. Wereldwijd wordt de hoeveelheid geproefde wijn geschat op zo’n 155.000 liter, goed voor € 4,1 miljoen. Alleen al tijdens de WSET-cursussen in Nederland werd volgens WSET 2.849 liter wijn geproefd.

Om de Aziatische markt te bedienen is het afgelopen jaar een kantoor geopend in Hongkong. Tevens zijn er voor het eerst cursussen gestart in onder andere Tsjechië en Montenegro.

WSET heeft het afgelopen jaar meer dan 100 nieuwe erkende opleidingsaanbieders verwelkomd. Op dit moment zijn er 750 opleidingsverstrekkers in meer dan 70 landen.

> Lees hier meer nieuws over WSET