Portugese icoonwijn Barca Velha terug in Nederland

Met de acquisitie van Casa Ferreirinha brengt Résidence Wijnen de Portugese icoonwijn Barca Velha na vijftien jaar afwezigheid terug op de Nederlandse markt.

Casa Ferreirinha, onderdeel van een van de oudste porthuizen Ferreira (1751), was in 1952 het eerste portwijnhuis dat naar voorbeeld van de grands crus uit de Bordeaux ook een droge en niet-versterkte rode kwaliteitswijn maakte. De zogenoemde Barca Velha is sindsdien een beroemde wijn.

“Deze klassieke topwijn wordt alleen in de beste jaren gemaakt”, aldus Résidence Wijnen / Wijnkoperij De Gouden Ton. “Sinds 1952 zijn er nog maar negentien jaargangen van uitgebracht. De laatste jaargang op de markt is 2008.”

Barca Velha is een blend van typische portdruiven als touriga franca, touriga nacional, tinta roriz en tinta barroca.

Résidence Wijnen importeert naast de zeldzame Barca Velha vier andere rode wijnen (Esteva, Vinha Grande, Callabriga en Quinta da Leda) en twee witte wijnen (Planalto en Vinha Grande).

Résidence Wijnen: “Casa Ferreirinha is een dynamisch bedrijf gebleven, dat openstaat voor vernieuwing en nog altijd van groot belang is voor de wijnbouw in de Douro. Bij al hun wijnen staan kwaliteit en typiciteit voorop; eigenschappen waaraan ook importeur Résidence Wijnen veel waarde hecht.”