De 8 beste nieuwkomers deze maand

Simone Capecci

De acht beste nieuwe wijnhuizen die recent op de Nederlandse markt verschenen. Zeven beproefde Italianen en een jonge, veelbelovende Duitser. 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Vijf parels uit Piëmont

Nieuw bij Greenflash Wijn, gespecialiseerd in wijn uit Piëmont: Massimo Penna, Mossio Fratelli, Cascina Bruni en Musso, alle vier gevestigd in de buurt van de stad Alba. Het gaat onder andere om Dolcetto, Langhe Nebbiolo, Langhe Freisa, Barolo, Langhe Chardonnay, Barbaresco, Roero Arneis en enkele passito’s.

Lees ‘Nieuwe wijnhuizen uit Piëmont’

2. Jong Duits talent in de Pfalz

Nieuw bij importeur Fijne Duitse Wijnen: Rudi Rüttger, een jonge wijnmaker in de Pfalz die zich met ambitie en daadkracht richt op de internationale markt.

Lees ‘Jonge wijnboer met ambities in Neuleiningen (Pfalz)’

3. Twee toppers uit Toscane

Twee nieuwe Toscaanse wijnen bij importeur Villa Fattoria: Tenuta di Ghizzano en Bibi Graetz. Twee namen om je te verleiden verder te lezen: slaapkamerzanger Andrea Bocelli en de steenrijke kunstenaar Gidon Graetz, tenminste, dat neem ik aan, want het ís me een kasteel…

Lees ‘Nieuwe Toscanen’

4. Witte wijn van pecorino

Marieke en Kees Sterrenburg van De Smaakimporteur focussen zich voornamelijk op Franse wijn, maar toen ze in Le Marche kennismaakte met Simone Capecci konden ze zich niet inhouden.

Lees ‘Een van de beste wijnmakers in De Marken’