Brand verwoest importbedrijf WineMatters

Op het industrieterrein Oostzijde in Zaandam is de wijnopslag en proefruimte, inclusief de volledige voorraad van naar schatting 14.000 flessen van wijnimporteur Udo Göebel (WineMatters) letterlijk in rook opgegaan bij een grote brand in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 mei.

De ‘zeer grote brand’ brand werd omstreeks 0.45 uur gemeld. De brandweer rukte met twaalf wagens uit. Zo’n tien woningen werden ontruimd. Rond 3 uur was de brand onder controle.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat een ooggetuige heeft gezegd dat het vuur in een timmerwerkplaats is begonnen en daarna is overgeslagen naar de wijnopslag van WineMatters. De NOS omschrijft het als ‘een oud garagepand, waar nu meerdere bedrijven in zijn gevestigd’.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor brandstichting. De brandweer doet verder onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand.

“Uit alle hoeken van het land en Zuid-Afrika komen steunbetuigingen en aanbiedingen voor hulp, dat is fijn te merken en geeft een goed gevoel”, liet Udo Göebel weten op Facebook. “Hoe het precies verder gaat weet ik niet, maar dat ik doorga met WineMatters is 100% zeker.”

Gezien het vele regelwerk dat hem staat te wachten (“vinden nieuwe ruimte en bestellen nieuwe voorraad als eerste prioriteit”) vraagt Göebels om hem de komende dagen niet te storen. “Zodra verkoop weer mogelijk is laat ik het weten. Daarna kan je me helpen door wijn bij me te kopen, want helaas ben ik hiervoor niet verzekerd.”