Jonge wijnboer met ambities in Neuleiningen (Pfalz)

Vlnr: Heinrich, Katharina en Rudi Rüttger

‘Wij hebben weer een nieuwe wijnboer!’, meldt importeur Fijne Duitse Wijnen (St. Agatha) trots in zijn laatste nieuwsbrief. Het betreft Rudi Rüttger in de Pfalz.

“De jonge wijnboer Rudi Rüttger heeft een tijdje geleden het wijngoed in Neuleiningen (Noord-Pfalz) overgenomen van zijn ouders”, schrijft eigenaar van Fijne Duitse Wijnen Rob Broerse. “Hij bezit een enorme ambitie en daadkracht om te moderniseren en heel mooie wijnen te produceren, met het doel daarmee internationaal te gaan.”

Het Weingut Rudi Rüttger is al sinds 1643 in handen van de familie. Broerse looft de prijs-kwaliteitverhouding van de wijnen, die hij over de hele linie als uitstekend kwalificeert.

Een mooi voorbeeld is de Riesling Réserve Auslese trocken, die 6 maanden op de gistresten heeft gerijpt (sur lie, met batonnage). “Het effect is dat de wijnen romiger en smaakvoller worden en het dient tevens de houdbaarheid”, weet Broerse. “In combinatie met oude stokken leidt dit tot een prachtige wijn. Op dit moment hebben wij een viertal wijnen van hem en dat zullen er met zekerheid meer gaan worden.”