Tenuta Scuotto (Campanië) nieuw bij Crivino


Importeur Crivino in Drunen, specialist in Italiaanse wijnen van voornamelijk kleine kwaliteitshuizen, heeft sinds kort Tenuta Scuotto uit Campanië in het assortiment.

Het gaat om wijn van aglianico, fiano en greco di tufo.

Crivino: “De ‘gewone’ Aglianico en Fiano di Avellino van Scuotto zijn al van hoge kwaliteit, terwijl de Taurasi en de Fiano ‘Oi Ni’ tot de top behoren van wat Italië te bieden heeft.”

Dat klinkt veelbelovend. Ook andere kenners zijn onder de indruk. Ik verwijs graag naar de ervaringen van Amor Vinum Wine Review eind vorig jaar (2016) op de jaarlijkse Italiaanse vakbeurs Borsa Vini in Amsterdam.

“Ster van de show was wat ons betreft de Tenuta Scuotto uit Lapio in Campania. Zijn witte Fiano was zeer indrukwekkend. Deze wijn is fris, heeft een zekere viscositeit, met fantastisch boeket van meloen, passievrucht, hazelnoot, honig, bloemen. Op de tong komen de smaken net iets anders, maar niet minder spannend door, met abrikoos (inclusief het fijne daarbij behorende kleine bittertje), ananas, hazelnoot, honing. Wie maakt de stap om deze fraaie Fiano te gaan importeren?”

Crivino maakte die stap.