Sommelier Jasper van den Hoogen naar WineStein

Jasper van den Hoogen

Jasper van den Hoogen, voormalig hoofd sommelier bij Bord’Eau (**) in hotel De L’Europe in Amsterdam, is als manager hospitality in dienst getreden bij de wijn/restaurant-app WineStein, the Smart Sommelier.

De tablet van WineStein adviseert restaurantgasten welke wijn ze het beste kunnen drinken bij welk gerecht, of omgekeerd. De applicatie tipt ook de meest geschikte wijn als tafelgenoten verschillende gerechten kiezen en een fles wijn willen delen.

De software van WineStein matcht de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van wijn en houdt daarbij rekening met alle ingrediënten, bereidingswijzen en eventuele sauzen en bijgerechten. Op basis van al deze gegevens berekent WineStein aan de hand van zelflerende algoritmes een smaakprofiel en bepaalt op grond daarvan de best passende wijnen.

Volgens WineStein helpt het objectieve advies de gast met zijn wijnkeuze, waardoor er eerder een kwalitatief betere wijn wordt gekozen.

Jasper van den Hoogen zegt in het persbericht: “Als sommelier kon ik per avond maximaal dertig tot veertig gasten assisteren bij hun wijnkeuze om zo de optimale beleving te creëren. Met WineStein is het nu voor ieder restaurant mogelijk om elke gast de perfecte gastenervaring mee te geven.”

Onder andere Brienen aan de Maas (*), de Ron Blaauws’ GastroBars en de internationale hotelketen Radisson Blu hebben WineStein inmiddels in gebruik. De WineStein-app is ook verkrijgbaar voor smartphones en wordt gebruikt in supermarkten.

Lees hier het volledige persbericht ‘Jasper van den Hoogen, ex-sommelier bij Bord’Eau, naar WineStein’