Nieuw bij Imperial Wijnkoperij: Jean Stodden

De steile hellingen van de Ahr

Duitsland-specialist zijn en dan géén wijnen uit de Ahr importeren, daar moest verandering in komen, vond Regina Meij van Imperial Wijnkoperij. Het is meteen een van de allerbeste wijnbedrijven van de streek geworden: Jean Stodden.

De Ahr is een van de kleinste (550 hectare) en een van de noordelijkste wijngebieden van Duitsland. Desondanks wordt veruit de meeste wijn hier gemaakt van de blauwe druif spätburgunder, oftewel pinot noir.

Dit is te danken aan het bijzondere terroir in de diepe, 20 kilometer lange kloof, die gedurende vele eeuwen is uitgesleten door de rivier Ahr. De wijngaarden liggen op extreem steile hellingen op een bodem met veel leisteen, die warmte vasthoudt. Dit zorgt voor een zeer mild microklimaat in het Ahr-dal.

Regina Meij: “De eigenaar Alexander Stodden, die in 2006 het wijngoed overnam van zijn vader Gerhard, weet als geen ander het unieke terroir en microklimaat van de Ahr te vertalen naar rode wijnen van wereldformaat. Zijn Spätburgunders munten uit in elegantie en verfijning. De Recher Herrenberg is zijn beroemdste wijngaard. Het is een steile, naar het zuiden gerichte helling, waar zijn oudste stokken staan. Daarnaast heeft hij ook percelen in andere beroemde wijngaarden zoals de Dernauer Hardtberg.”

Imperial nam de volgende wijnen op in het assortiment op: Blanc de Noir 2016, Spätburgunder J 2014, Spätburgunder JS 2014, Spätburgunder Hardtberg Großes Gewächs 2014 en Spätburgunder Herrenberg Großes Gewächs 2014. Horeca en wijnhandel kunnen met deze (en andere) wijnen kennismaken op de voorjaarsproeverij die Imperial Wijnkoperij samen met André Kerstens en Anfors op 10 april organiseert in Barbarossa Beach op het Scheveningse strand.

Update januari 2018: Imperial Wijnkoperij is nu Anfors-Imperial