Vinox lanceert eigen lijn Pays d’Oc-wijn in bag-in-box

Cees Oxener van de kleine wijnhandel Vinox in Borculo heeft begin dit jaar een eigen lijn wijnen in bag-in-box gelanceerd onder de naam Bibox.

Vinox heeft een bescheiden collectie van zo’n zeven wijnhuizen uit de Languedoc in het assortiment. In samenwerking met Domaines Robert Vic (Domaine Preignes le Vieux) in het dorpje Vias aan de Middellandse Zee, iets ten oosten van de stad Béziers, biedt Vinox nu een vijftal wijnen aan in bag-in-box van 5 en 10 liter.

Het gaat om Pays d’Oc-wijn in diverse kleuren, totaal vijf varianten: twee rode, twee witte en een rosé. Er is een rode cépagewijn van merlot en een rode blend van grenache, cinsault, syrah en merlot. Wit is er van 100% chardonnay en een assemblage van vermentino, sauvignon en viognier. De rosé is gemaakt van grenache, cinsault, syrah, mourvèdre en cabernet sauvignon.

De wijnen dragen tevens het label Qualenvi (Qualité Environnement Vigneron Indépendant), een certificaat voor milieuvriendelijke teelt voor onafhankelijke wijnboeren, enigszins vergelijkbaar, denk ik, met Lutte Raisonnée en Terra Vitis.

De 5-literboxen zijn rond de 30 euro, de 10 liters kosten tussen de 50 en 60 euro. Tijdelijk met korting en zonder bezorgkosten. Meer info op Biboxwines.nl