Wereldwijd 460 nieuwe WSET Diploma-graduates

Er zijn wereldwijd nu net iets meer dan 9.000 WSET Diploma-graduates, die daarmee de titel DipWSET mogen voeren.

Zo’n vijfhonderd professionals uit de wijn- en spiritbranche, onder wie Jancis Robinson, Laura Jewell (www.wineaustralia.com) and Joe Fattorini, kwamen gisteren bijeen in de historische Guildhall, het stadhuis van Londen, voor de jaarlijkse Wine & Spirit Education Trust Awards and Graduation.

Er werden 49 mensen in het zonnetje gezet vanwege verdiensten voor de branche. Tevens werd Steven Spurrier benoemd tot nieuwe erevoorzitter van WSET, waarmee hij Gérard Basset opvolgt, die deze rol drie jaar vervulde.

Volgens Ian Harris, WSET Chief Executive, groeit de belangstelling voor de WSET-cursussen al 14 jaar onophoudelijk. Met een record aan 72.171 examens wereldwijd in de diverse WSET-levels – een toename van 17% in vergelijking met het jaar ervoor – was het afgelopen seizoen het meest succesvolle studiejaar tot nu toe.

Partner van WSET voor de Benelux is WineWise, gevestigd in Antwerpen.

Lees hier een interview met cursusaanbieder Sybille Troubleyn van WineWise