WSET Outstanding Alumni Award naar Isabelle Legeron

Isabelle Legeron

De eerste WSET Outstanding Alumni Award – een initiatief van de WSET en Jancis Robinson – is toegekend aan Isabelle Legeron. Isabelle Legeron is Master of Wine en oprichter (2012) van RAW Wine, de grootste beurs voor vin naturel in het Verenigd Koninkrijk, en inmiddels ook in New York en Berlijn.

WSET-graduates (WSET Level 4 Diploma) uit de hele wereld brachten hun stem uit. De andere vier genomineerden voor deze prijs, die vanaf nu elk jaar zal worden toegewezen aan een WSET-graduate wegens uitzonderlijke betekenis voor de wijnbranche, waren Maureen Downey, Joe Fattorini, Kenichi Ohashi MW en Yang Lu.

Legeron voltooide haar WSET Level 4 Diploma in 2003 en studeerde vervolgens door tot Master of Wine. “De WSET – en in het bijzonder het WSET Level 4 Diploma – gaf me een stevige basis voor een carrière  in de wijn”, zegt ze. “Ik ben erg dankbaar voor al mijn collega WSET-graduates die op mij hebben gestemd. Dank jullie wel.”

De prijs wordt op 23 januari 2017 uitgereikt tijdens de jaarlijkse WSET Awards and Graduation Ceremony in Londen.

Lees hier een bespreking van het boek Natural Wine van Isabelle Legeron