O dáárom werd ik steeds gebeld over Bellingham

bellinghamVanwege een persbericht op mijn website over de transfer van Bellingham Wines naar importeur LFE, werd ik diverse keren gebeld door wijnwinkels die hun voorraad van deze wijn wilden aanvullen. Nu ik ze geproefd heb, begrijp ik waarom.

Importeur LFE liet me enkele wijnen van Bellingham proeven en dat was een aangename kennismaking. De witte wijnen overtuigden me direct.

Ik ben niet te verleiden tot waardering van pinotage, vrees ik. Het verbrande-rubbertoontje van deze blauwe druif blijft me tegenstaan, ook al is die in de Bellingham Homestead Pinotage 2015 en zeker in de Bellingham Bernard Old Vine Pinotage 2014 heel bescheiden.

Bellingham Bernard Small Barrel SMV 2013 (85% shiraz, 12% mourvèdre en een toefje viognier) is best mooi, maar voor mij te jamachtig, te zwaar, vermoeiend.

De Chardonnay en Chenin Blanc daarentegen overtroffen mijn verwachting.

Homestead Chardonnay 2015 (€11,95) is sappig, mollig, krachtig en pittig, met zoet tropisch fruit, afgeblust met mooie zuren, grapefruitbitters en een heerlijk droog en mineralig mondgevoel.

Homestead Chenin Blanc 2016 (€11,95) zit eveneens boordevol smaak en karakter, Vol en rond, met aroma’s van honing, rijp steenfruit en citrus met stevig, maar mooi schoon en fris zuur daaronder.

Bernard Old Vine Chenin Blanc 2015 (€19,95) heeft de spanning, kracht en lengte van een goede Savennières. Dik wit fruit, exotisch geurige witte bloemen. Zoethout en honing zijn mooi in balans met nerveuze zuren, mineraliteit en een onbestemde grassige kruidigheid. Prachtig.