Drie nieuwe Weinakademiker

uitreiking_weinakademiker2016
Vlnr: Josef Schuller, Piet Vannieuwenhuyse, Lara Mol, Yvo Erades, Sybille Troubleyn en Frank Smulders

Lara Mol, Piet Vannieuwenhuyse en Yvo Erades namen onlangs hun Weinakademiker-diploma in ontvangst in het prachtige Schloss Esterházy in Eisenstadt, Oostenrijk.

Lara Mol werkt voor Wijnkoperij La Bordelaise en Brand Wijnimport in Leiden en geeft WSET-wijncursussen.

Piet Vannieuwenhuyse werkte 25 jaar als restaurantmanager bij Dock’s Café in Antwerpen en is recentelijk in dienst getreden bij WineWise als wijnconsultant en wijndocent.

Yvo Erades heeft twee wijnwinkels in Leiden (La Bordelaise en Noordman Wijnen) en is inkoper voor Brand Wijnimport.

In 2008 startte WineWise – de aanbieder van de WSET® Diploma Course in België en Nederland – een samenwerking met de Weinakademie Oesterreich in Rust, die de aanbieder is van de WSET® Diploma Course in alle Duitstalige landen en gebieden.

De Weinakademie Oesterreich heeft een eigen afstudeerprogramma dat gevolgd kan worden na het succesvol afronden van de Diploma Course. Het programma bestaat uit het schrijven van een scriptie (in het Engels of Duits) over een wijnonderwerp naar keuze en het mondeling verdedigen van deze scriptie tegenover een panel van Masters of Wine en wijndocenten aan de Universiteit van Geisenheim, Duitsland.

Geslaagden krijgen de titel Weinakademiker (WA), die inmiddels in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Noord-Italië en de Benelux een begrip is geworden. Andere Europese landen staan op het punt zich aan te sluiten bij dit programma, waarmee Weinakademiker een belangrijke kwalificatie op Europees niveau gaat worden.

Op www.winewise.be vind je alle details omtrent de Diploma Course en het Weinakademiker-programma in de Benelux.