Belangstelling voor Beaujolais stijgt

i-love-beaujolaisVerrassende opleving in de Beaujolais-handel. De export naar de UK steeg de eerste helft van 2016 met zo’n 20% in zowel volume als waarde.

Wereldwijd steeg de export van Beaujolais-wijn met 1,6%.

Vorig jaar steeg de verkoop van Beaujolais in Engeland ook al flink. Vooral de Crus de Beaujolais (Fleurie, Brouilly, Morgon, Chénas etc) verkochten dit jaar ongehoord goed met groeicijfers rond de 50%.

Zelfs de Beaujolais Nouveau krijgt een nieuwe impuls dankzij de levering van een Beaujolais-Villages Nouveau op vat aan de Britse horeca door het bedrijf Loeb on Tap. Dit jaar verkoopt Loeb voor het eerst stalen vaatjes wijn met Le Grappin Beaujolais-Villages Nouveau aan 12 ‘high-profile’ restaurants in Londen. Een klein maar fijn project, want het gaat maar om 240 liter natuurwijn of vin naturel en elk restaurant beschikt over maar ongeveer 200 glazen wijn om uit schenken op donderdag 17 – ‘le Beaujolais Nouveau est arrivé’ – november.

Hong Kong lijkt door de Britse hernieuwde belangstelling te zijn aangestoken tot koortshoogte. Daar nam het volume toe met 564%. Dat belooft wat voor de Chinese markt de komende jaren, zou je denken.

De Britten en Honkongers hebben de Beaujolais-smaak opvallend beter te pakken dan de rest van de wereld, waar de export steeg met 1,6%. Wereldwijd scoorden de Beaujolais-Villages het beste met een exportgroei van 12%, gevolgd door Crus de Beaujolais (10%).

Beaujolais scoorde ook in Frankrijk zelf goed met een toename van 5% in volume in de supermarkten, waar de overige rodewijnregio’s gezamenlijk een daling van 2,6% moesten incasseren.

(Bronnen: VitisphereBusiness France en The Drinks Business)