Less is more

birthe-van-meegeren
Birthe van Meegeren schrijft af en toe een column voor wino.sjakes.com

Een trend in de wijnconsumptie in Nederland is dat we na jaren eindelijk minder gaan drinken. Een logisch gevolg van ons toenemende gezondheidsbewustzijn de laatste jaren.

 – door Birthe van Meegeren – 

Mijn adagium is al jaren: less is more!

Doe mij maar een intiem diner met weinig vrienden in plaats van een feest met 100 man.

Doe mij maar een linguine met slechts drie goede ingrediënten in plaats van een ‘stukje vis op een bedje van miezemuis en ieliepiele met een garnituur van ratatata en een schuim van geconfituurde frilala’.

Zo ook met wijn: less is more, liever één hele mooie fles waar je langzaam met z’n tweeën van kunt genieten dan twee flessen van inferieure kwaliteit.

Ja logisch, zal je denken. Maar toch kiezen weinig mensen voor een echte lekkere fles die meer mag kosten.

Bedenk dat je in een restaurant voor een fles huiswijn vaak bijna 30 euro betaalt. 30 euro! Doe eens gek en koop een mooie fles wijn van 25 euro en geniet er lekker thuis van.

Een lekkere witte Bourgogne kun je voor dit bedrag krijgen of een krachtige Châteauneuf-du-Pape. Bij de Bourgogne bak je een paar coquilles met wat stukjes uitgebakken spek erop en een drupje uit de fles. En bij de Châteauneuf-du-Pape bak je een tournedos met paddenstoelen en rozemarijnaardappeltjes.
C’est tout!

Birthe van Meegeren DipWSET/WA richtte eind 2016 haar eigen bedrijf voor wijnadvies & training op | birthevanmeegeren.nl
Zij is tevens medeoprichter van de Wine & Dine Academy 
Birthe deelt van tijd tot tijd een column op wino.sjakes.com