Kort & Wijn – wijnhandelnieuwtjes

verward
Ward de Zeeuw en Bas Fraterman

Meer of minder klein nieuws uit de wijnhandel, dat je tóch weten wilt. Santa Inés van De Martino in Nederland, Spaans biobier bij Neleman, bier- en wijnbar Verward in Rotterdam en een nieuwe winkel met biologische wijn in Utrecht.

1. Santa Inés bij Jean Arnaud

Wijnkoperij Jean Arnaud in Tilburg, dat dit jaar fuseerde met Unique Holland Wijnimport in Eindhoven (Henri Bloem), heeft de merklijn Santa Inés Selection van het Chileense wijnhuis De Martino (Maipo Valley) in het assortiment opgenomen.

Het gaat om acht wijnen van chardonnay, carmenère, cabernet sauvignon, syrah en sauvignon blanc in twee series: Santa Inés Classic (winkelprijsklasse € 6,95) en Santa Inés Selection (€ 8,95).

“Puurheid en balans dat zijn de kernwaarden”, aldus Jean Arnaud. “Proef en oordeel zelf, we zijn ervan overtuigd dat u deze wijnen ook zult waarderen!”

Het merk De Martino (circa € 5,50) was al bij Henri Bloems vinotheken verkrijgbaar. Een ‘Special Selection’-lijn in de prijsklasse rond de € 13 – het samenstellen van prijsranges om de diverse afzetkanalen te bedienen, kunnen we met een gerust hart aan de Chilenen overlaten – is verkrijgbaar is bij de Belgische importeur ad Bibendum.

2. Spaans biobier bij Neleman

Derrick Neleman breidt het assortiment uit met twee soorten speciaalbier, gebrouwen door de wijnmakers van zijn eigen Spaanse biowijnen uit Valencia.

Uiteraard is het bier net als de wijn gemaakt van biologische ingrediënten. Er zijn twee smaken: Mocha (houtgerijpt met een snufje mokka) en Naranja (met wat sinaasappelschil uit Valencia).

3. Biowijnwinkel in Utrecht

Over biologisch gesproken: Conder Wines c.q. MijnBioWinkel.nl heeft een wijnshop in Utrecht geopend. De zaak is gevestigd aan de Twijnstraat 51, waar tot voor kort Rietveld Wines een winkeltje had.

Conder Wines in Wassenaar is een handelsonderneming in wijn, olijfolie en andere natuurlijke producten, met een bescheiden eigen import, Sinds 2002 levert Conder aan groothandels, restaurants en bedrijven. De consument wordt rechtstreeks bediend via mijnbiowijn.nl en voordeelwijnen.nl.

4. Wijnbar en biercafé in Rotterdam

Aan de Hoogstraat in Rotterdam is sinds september (2016) wijnbar en biercafé Verward gevestigd. Eigenaren zijn Ward de Zeeuw en Bas Fraterman. Sommelier Ward is van de wijn en Bas doet de keuken. Het duo staat naar eigen zeggen voor goede bieren, goede wijnen, goede koffie en mooie bistrohappen.

Op de tap komt pils van Lindeboom, een ale van de Engelse brouwerij Thornbridge, en op de wisseltap een lokaal brouwsel van bijvoorbeeld de Kaapse Brouwers of Brouwerij Noordt. Voor de wijnen werken de twee met twaalf verschillende wijnleveranciers.

Lees een uitgebreider portret van het bedrijf op de weblog De Buik van Rotterdam.