Wild Earth Wines ontvangt koninklijke handelsmissie

wild-earth-kitchen-and-cellar-door
Het restaurant van Wild Earth Wines

Het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Wild Earth Wines (Central Otago) ontving in november 2016 een koninklijke handelsmissie uit Nederland. De dit jaar naar Nieuw-Zeeland geëmigreerde Nederlandse sales manager Elbert Jolink van het wijnbedrijf grijpt zijn kans.

Wild Earth Wines in Cromwell, Central Otago was door de ambassade van Nederland in Wellington uitgenodigd als partner tijdens de handelsmissie op 7 t/m 9 november. De minister van Economische Zaken, Henk Kamp, leidde deze economische missie in Nieuw-Zeeland.

De missie liep parallel aan de staatsbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Australië en Nieuw-Zeeland. De koning en de koningin namen deel aan enkele programmaonderdelen van de missie.

Nieuw-Zeelandse wijn met Nederlands tintje

Wild Earth Wines is een Nieuw-Zeelands familiebedrijf met een Nederlands tintje. Sinds mei 2016 werkt Elbert Jolink als marketing en sales manager voor Wild Earth.

Koken in en wijnvat
Koken in een wijnvat

“Toen ik hoorde van het koninklijk bezoek aan Nieuw-Zeeland en de handelsmissie, heb ik geen moment getwijfeld en contact opgenomen met de ambassade. Niet alleen produceren wij Pinot Noir van uitzonderlijke kwaliteit – Central Otago is een van de meest bijzondere gebieden ter wereld om Pinot Noir te produceren – maar ook hebben we een restaurant en catering business.”

De bereidingstechniek in de keuken van Wild Earth is uniek, vertelt Elbert. Dat gebeurt namelijk in een eikenhouten wijnvat, de zogenoemde ‘Stoaker’.

Elbert: “Het is een uitvinding van eigenaar Quintin Quider. We hebben er een patent op, verkopen ze ook in Nieuw-Zeeland en staan aan de vooravond van een grotere lancering in onder andere Australië. De smaak van het eikenhout en de Pinot Noir trekt in het eten. En het combineert geweldig met onze Wild Earth-wijnen.”

Wine & ‘Wild food’ in Auckland

Wild Earth was uitgenodigd om te koken voor de deelnemers van de handelsmissie als deze op bezoek is in Auckland. Elbert: “We namen de Stoaker mee naar de locatie en bereidden het eten ter plekke. Uiteraard kregen de gasten daarbij onze Pinot Noir te proeven, dat is ons vlaggeschip waar we al veel prijzen mee hebben gewonnen, maar we schonken ook Wild Earth Riesling, Pinot Gris en Pinot Noir Rosé. We zijn erg enthousiast over deze kans.”

Wild Earth Pinot Noir
Wild Earth Pinot Noir
Wild Earth zoekt nog een importeur

Voor importeurs in Nederland heeft Elbert een boodschap. “Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat de Stoaker te koop is in Nederland, maar onze wijn kan gewoon geïmporteerd worden. En we zoeken nog een importeur! Deze handelsmissie zal ongetwijfeld een goede kick-start geven voor de verkoop van Wild Earth Wines in Nederland.”

Voor geïnteresseerde importeurs: Elbert is te bereiken via wine@wildearthwines.co.nz. Meer weten over Wild Earth? www.wildearthwines.co.nz