Sebastião Salgado’s Taittinger Collection Millésime 2008

saldago taittinger

Een foto van de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado siert de Taittinger Collection Millésime 2008. Vitalie Taittinger – marketing directeur van het champagnehuis – presenteerde de champagnefles in het fotografiemuseum FOAM in Amsterdam.

Sebastião Salgado koos voor een zwart-witfoto van een luipaard in de Barab River Valley in Namibië uit zijn collectie ‘Genesis’ uit 2013.

De Taittinger Collection begon in 1983 met een vintage champagne uit 1978. De foto van Salgado is de 13e editie in de reeks, alleen wordt hij als 14e gepresenteerd. Kennelijk wordt ergens iemand nerveus van het getal 13.

De Taittinger’s Brut Millésime 2008 was al in de standaard verpakking op de markt. De kunstenaarsversies in de Taittinger Collection worden in beperkte oplage uitgebracht en zijn dan ook gewilde collectors items.

Importeur van Taittinger is Oud Reuchlin & Boelen.

Lees hier het persbericht over de presentatie van de Taittinger Collection Millésimé 2008 in Amsterdam