Thillardon (Beaujolais Chénas) nieuw bij Vojacek

thillardon
Paul-Henri Thillardon

Sinds kort op de payroll bij Vojacek Wijnen in Maastricht: Domaine Thillardon in de Beaujolias (Chénas).

Paul-Henri Thillardon werkte al zijn 14e voor de coöperatie van zijn vader. Op de leeftijd van 22 jaar begon hij voor zichzelf met een kleine wijngaard in Chénas. Inmiddels telt het domein 5,7 hectare. Vanaf het begin gebruikt hij biologische en biodynamische landbouwtechnieken.

“Tijdens Les Grands Jours de Bourgogne proefden we zijn wijnen en waren we direct verkocht”, meldt Vojacek. “Zijn Raisin Libre is een bijzondere Beaujolais; elegant, verfijnd, supersappig met iets van specerijen. Bij zijn Chénas Carrière gaan we de diepte in. De gamay voor deze wijn is afkomstig van een perceel van 2 hectare met 40 jaar oude wijnstokken. Klassieke vergisting met eigen gist. Rijping in gebruikte eiken vaten. Geen filtering. Volrijp en satijnachtig met hele fijne, smakelijke tannines. Van een ongelofelijke fijnheid en vol energie.”

Thillardon heeft meer vrienden. Onder andere Wijnhandel B.J. de Logie in Amsterdam en De Wijnvriend in Haarlem hebben wijn in hun assortiment van een ander, nieuwer domein van Thillardon (sinds 2012, dacht ik): Chénas Chassignol.