Résidence deelt import Famille Perrin met Sauter

perrin
De familie Perrin

Résidence Wijnen in Roelofarendsveen (Wijnkoperij De Gouden Ton) gaant de vertegenwoordiging in Nederland van de beroemde Famille Perrin in de zuidelijke Rhône-vallei delen met Sauter Wijnen in Maastricht.

Directeur Fonger Kranenburg: “De familie Perrin zocht uitbreiding in Nederland en we zijn er enorm trots op dat wij, naast Sauter Wijnen, hun wijnen in Nederland mogen importeren.”

Al vijf generaties lang zijn de Perrins actief in de zuidelijke Rhône. Met 300 ha in eigen beheer is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste bio-producent in de streek, met wijngaarden in Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. De wijnen staan wereldwijd op de beste wijnkaarten en liggen bij de betere wijnspeciaalzaken.

In 2014 werd de familie door Decanter Magazine uitgeroepen tot ‘persoonlijkheid van jaar’. Het biologisch-dynamisch vlaggenschip Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape werd in 2009 en 2011 verkozen tot ‘Winery of the Year’.