De 5 mooiste nieuwe wijnhuizen deze maand

Regina Meij van Imperial Wijnkoperij
Regina Meij van Imperial Wijnkoperij

De 5 mooiste nieuwe wijnhuizen op de Nederlandse wijnmarkt van de afgelopen maand. Plus een paar nieuwe wijnen van wijnhuizen die er al waren. Hoe dan ook, mooie nieuwe wijnen weer.

 

 

 

 

 

 

 

Matthias Hirtzberger1.

Matthias Hirtzberger, zoon van de bekende wijnmaker Franz Hirtzberger, zegde het bankiersvak vaarwel en zette met hulp van zijn ouders een wijngoed op in Weissenkirchen, Oostenrijk. Nieuw bij Imperial Wijnkoperij in Den Dolder.

Lees hier meer over wijnhuis Weinhofmeisterei Matthias Hirtzberger van Imperial Wijnkoperij

 

schermafbeelding-2016-10-16-om-20-35-282.

In overleg met het gerenommeerde Portugese wijnhuis Quinta do Monte D’Oiro heeft wijnwinkelketen Gastrovino twee nieuwe, vriendelijk geprijsde huiswijnen samengesteld.

Lees hier meer over de nieuwe huiswijn van Gastrovino

 

Zaccagnini famiglia3.

Mooi nieuw wijnhuis in het assortiment van Sauter Wijnen in Maastricht: Azienda Agricola Zaccagnini. Verdicchio en Rosso Piceno uit de Marche.

Lees hier meer over Azienda Agricola Zaccagnini van Sauter Wijnen

 

fuissé4.

Nieuw bij Wijnkoperij De Gouden Ton / Résidence Wijnen in Roelofarendsveen: Château Fuissé (Mâconnais) en Clos de la Roilette (Beaujolais).

Lees hier meer over deze twee nieuwe wijnhuizen bij De Gouden Ton

 

Van den Hoogen5.

Wijnkoperij Van den Hoogen, een kleine Haagse importeur van uitsluitend Franse wijn, heeft twee chique wijnhuizen weten te strikken: Domaine Weinbach in de Elzas en Bollinger Champagne.

Lees hier meer over de nieuwe wijnen van Wijnkoperij Van den Hoogen