Chique namen bij Van den Hoogen

Van den Hoogen
Jacques van den Hoogen

Wijnkoperij Van den Hoogen, een kleine Haagse importeur van uitsluitend Franse wijn, heeft twee chique wijnhuizen weten te strikken: Domaine Weinbach in de Elzas en Bollinger Champagne.

De wijnhuizen zelf zijn niet nieuw op de Nederlandse markt, de specifieke wijnen vermoedelijk wel.

Immers Wijn Verlinden, of Verlinden Drink & Discover, zoals de importeur in Den Bosch zich tegenwoordig noemt, is al jaren leverancier van Bollinger Champagne. En als ik me niet vergis zit Domaine Weinbach bij Bruijn Wijnkopers in Nijmegen.

Van Bollinger heeft eigenaar Jacques van den Hoogen van Wijnkoperij Van den Hoogen nu Bollinger Special Cuvée Brut en Bollinger La Grande Année Brut 2005 in huis; van Domaine Weinbach (Kaysersberg) Pinot Blanc Réserve 2015, Riesling Réserve 2015 en Pinot Gris Réserve Particulière 2015.