Nieuwe eigen huiswijn bij Gastrovino

huiswijn gastrovinoWijnwinkelketen Gastrovino heeft een nieuwe huiswijn geïntroduceerd. In overleg met Quinta do Monte D’Oiro, een Portugees wijnhuis waarvan Gastrovino diverse wijnen voert, zijn twee vriendelijk geprijsde huiswijnen samengesteld.

Het gaat om een witte en een rode wijn. De Vinho da Casa Branco is gemaakt van arinto, fernão pires, viognier en chardonnay. De Vinho da Casa Tinto bestaat uit syrah, aangevuld met een beetje tinta roriz. Beide wijnen zijn verkrijgbaar voor € 5,95.

De biologische wijngaarden van het gerenommeerde Quinta do Monte D’Oiro liggen 70 km ten noorden van Lissabon.

Eigenaar José Manuel Bento dos Santos is een liefhebber van de wijnen uit de noordelijke Rhône. Niet zo gek, want hij is bevriend met de beroemde Rhône-producent Michel Chapoutier.

De syrah en viognier in de Portugese wijngaarden zijn dan ook klonen van wijnplanten uit de wijngaarden van Chapoutier. Tevens assisteert de voormalige wijnmaker Grégory Viennos van Maison Michel Chapoutier wijnmaker Graça Gonçalves van Quinta do Monte D’Oiro.

Zeg nou zelf, dit klinkt allemaal best goed.