Zaccagnini (Marche) nieuwe Italiaan bij Sauter Wijnen

Zaccagnini famiglia
La famiglia Zaccagnini

Mooi nieuw wijnhuis in het assortiment van Sauter Wijnen in Maastricht: Azienda Agricola Zaccagnini. Verdicchio en Rosso Piceno in de Marche.

Ik krijg althans de indruk dat het mooie wijnen zijn. Het huis staat in ieder geval met drie sterren vermeld in de zesde editie van Hugh Johnson’s Wine Companion.

Sauter schrijft: “Tijdens een recente reis door Italië waren we direct overtuigd. Eenmaal terug in Nederland zijn de wijnen tijdens een proefsessie blind op tafel gezet en geserveerd aan een uitgebreid gezelschap proevers. Unaniem werd besloten dat de wijnen van dit domein – zowel wit als rood – toegevoegd moesten worden aan het Sauter-portfolio!”

Zaccagnini – niet te verwarren met een cantina met dezelfde naam in Abruzzo – is gevestigd in het dorpje Staffolo. Het familiebedrijf bestaat sinds 1973 en heeft 42 hectare wijngaarden op 500 meter boven de zeespiegel. Verdicchio, sangiovese en montepulciano zijn de belangrijkste druiven.

Sauter Wijnen voert twee wijnen in: Cima Signoria, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore en Rosso Piceno (60% sangiovese, 40% montepulciano).