Mathias Hirtzberger nieuw bij Imperial Wijnkoperij

Matthias Hirtzberger
Matthias Hirtzberger

Mathias Hirtzberger (Wachau) is de nieuwste Oostenrijkse aanwinst van Imperial Wijnkoperij in Den Dolder. Inderdaad, de zoon van.

Eigenaresse Regina Meij van Imperial Wijnkoperij zegt:

“Er wordt mij regelmatig de vraag gesteld, wat mijn lievelings-wijnbouwgebied is. Ik hoef dan niet lang na te denken: De Wachau! Ik heb altijd verliefdheidskriebels wanneer ik weer ernaartoe mag en acute ‘heimweh’ zodra ik weer weg moet. Ik ben daarom super blij met Mathias Hirtzberger als het zevende (!) Wachau-wijngoed in ons assortiment. Wat een prachtige wijnen maakt Mathias Hirtzberger!”

Mathias Hirtzberger – een zoon van Franz Hirtzberger dus – zegde op 28-jarige leeftijd het bankiersvak vaarwel en zette met hulp van zijn ouders een prachtig wijngoed met restaurant op in Weissenkirchen dat hij runt onder de naam Weinhofmeisterei Mathias Hirtzberger. Hij heeft nu 5,5 hectare wijngaard.

Update januari 2018: Imperial Wijnkoperij is nu Anfors-Imperial