Nieuwe wijnen uit Zuid-Bourgogne

fuisséTwee mooie nieuwe wijnen bij Wijnkoperij De Gouden Ton / Résidence Wijnen in Roelofarendsveen: Château Fuissé in de Mâconnais en Clos de la Roilette in de Beaujolais.

Bij Château Fuissé in het dorpje Fuissé maakt de familie Vincent al vijf generaties lang (sinds 1862) wijn. Iedere generatie kocht er wijngrond bij, verbeterde de kwaliteit en droeg zodoende bij aan de wereldwijde bekendheid van de wijnen van Château Fuissé. De Gouden Ton heeft het assortiment uitgebreid met hun Mâcon Villages, Pouilly-Fuissé, Saint Véran en Cru de Beaujolais Juliénas.

Clos de la Roilette ligt in de regio die aan Cru de Beaujolais Fleurie is toebedeeld, maar de bodem neigt volgens De Gouden Ton naar die van de Cru de Beaujolais Moulin-à-Vent, waar het wijngoed pal tegenaan ligt. Iets mannelijker wijn dus, mag ik aannemen, dan de doorsnee-Fleurie. Clos de la Roilette maakt drie cuvées Cru de Beaujolais Fleurie en één Cru de Beaujolais Brouilly.