Kort & Wijn – klein nieuws uit de wijnhandel

Klapotetz
Nicki en Catharine de Haaij van de Oostenrijksewinkel.nl

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Korte nieuwtjes uit de wijnhandel.

Nieuwe webshop, de beste Duitse rieslingproducent, Antwerpse wijnwinkel in revisie en Huxelrebe kan ook lekker zijn.

1.
Huxelrebe en Blauer Portugieser nieuw bij Imperial Wijnkoperij

Nieuw in het assortiment van Imperial Wijnkoperij in Den Dolder: Huxelrebe Spätlese 2015 en Blauer Portugieser 2013 en 2014 van Weingut Erbeldinger uit Rheinhessen.

Volgens Imperial kunnen zowel blauer portugieser als zoete huxelrebe fantastische wijnen zijn, maar zijn ze dat heel vaak helaas juist niet.

Imperial: “Kritisch als we zijn, hebben we er in de loop van de jaren al heel wat afgekeurd. En nu eindelijk… we hebben gevonden van we zochten! Erbeldinger maakt lekkere én betaalbare wijnen én ze zijn in omstelling naar BIO.”

Update januari 2018: Imperial Wijnkoperij is nu Anfors-Imperial

2.
Wineshop Ad Bibendum op de schop

De Belgische wijnhandel/importeur Ad Bibendum geeft de vestiging in de Volkstraat in Antwerpen een opknapbeurt. Dit betekent dat de voorraad de komende weken in de uitverkoop gaat, waarna de zaak sluit tussen 23 juli en 10 augustus. De heropening is op donderdag 11 augustus.

3.
Nieuwe webshop ‘Oostenrijksewinkel.nl – Wijn en Delicatessen’

Oostenrijksewinkel.nl verkoopt wijnen, delicatessen en accessoires uit Oostenrijk. Tevens bieden eigenaren Nicki en Catharine de Haaij catering aan. Voor de importactiviteiten gebruikt het echtpaar de handelsnaam Klapotetz.

Nicki is Oostenrijker van geboorte. Zijn oma werkte er vroeger in de wijngaarden en zijn vader importeerde eveneens Oostenrijkse wijn naar Nederland.

4.
Beste Riesling Producent van Duitsland

Schloss Reinhartshausen (Rheingau) is tijdens de competitie Best of Riesling – met 2.600 inzendingen uit 27 landen de grootste rieslingproeverij ter wereld – verkozen tot ‘Beste Riesling Producent 2016’ van Duitsland.

De overwinning was vooral te danken aan de Wisselbrunnen Riesling Kabinett 2015, die in zijn categorie een topscore van 95 punten behaalde. De winnende wijn wordt in Nederland geïmporteerd door Oud Reuchlin & Boelen.