Fusie Jean Arnaud en Henri Bloem

Eigenaar Anton Bongers van Unique Wijnimport, vooral bekend van de wijnwinkelketen Henri Bloem (in Amsterdam actief onder de naam Hart’s Wijnhandel), neemt alle activiteiten en personeelsleden van Jean Arnaud over.

De commerciële activiteiten van beide partijen blijven zelfstandig functioneren met elk een eigen directie. Ook de naam Jean Arnaud blijft gehandhaafd.

Eigenaar Joop van de Kant van Jean Arnaud is tevreden. “Na ruim vijftig jaar leiding geven aan Jean Arnaud, was de speurtocht naar de ideale opvolger voor mij als het zoeken naar een absolute topwijn. Na vijf maanden van wederzijdse samenwerking ben ik ervan overtuigd dat Anton Bongers de absolute topwijnman is die ik zocht.”

Anton Bongers: “Met Jean Arnaud hebben wij een partij gevonden met een sterke positie binnen de Nederlandse food retail, zelfstandige wijnwinkels en horeca.”

Over de gevolgen voor het assortiment van Henri Bloem wordt geen nieuws gemeld, maar ik denk dat we er wel op kunnen rekenen dat er enige instroom van wijnen uit de portfolio van het nieuwe moederbedrijf te verwachten is.