De 5 leukste nieuwe wijnhuizen deze maand

1517242_1446232508989767_787338311_n
Alberto Pezzuoli

De 5 leukste nieuwe wijnhuizen die in de afgelopen maand op de Nederlandse wijnmarkt verschenen. In willekeurige volgorde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stanislao (Stanko) Radikon

1.

A Taste Affair in Gent (er is ook een vestiging in Geleen) heeft twee gerenommeerde producenten van orange wines aan het assortiment toegevoegd: Radikon en Dario Prinčič.

Dario Prinčič en Stanko Radikon behoren beiden tot de pioniers van de nieuwe lichting orange wines. Natuurwijnkenner Isabelle Legeron MW rekent de orange wines van Radikon tot de allerbeste en Prinčič beveelt ze eveneens van harte aan.

Lees hier meer over de nieuwe orange wines van importeur A Taste Affair

 

Alessandro Cutolo2.

Nieuw bij importeur Eck en Maurick in Kortenhoef: Cantina Marangona (Lugana) van Alessandro Cutolo.

Sinds Alessandro Cutolo in 2007 aan het roer staat van het familiebedrijf, verwierf Marangona snel een vaste positie in de top van de DOC Lugana. Cutolo werkt met de lokale druif turbiana, die edele trekjes heeft die doen denken aan riesling.

Lees hier meer over de nieuwe Lugana van importeur Eck en Maurick

 

Schermafbeelding 2016-06-14 om 16.30.423.

Onder de naam Bellofresco brengt de jonge wijnboer Alberto Pezzuoli ambachtelijke lambrusco en pignoletto op de markt.

De ‘echte’ DOP Lambrusco. Nederland is het eerste exportland waarin Pezzuoli, in samenwerking met drankengroothandel Robe di Damo in Haarlem de merknaam Bellofresco introduceert.

Hier meer informatie over de lambrusco van Bellofresco

 

Milan Nestarec4.

Importeur Wilde Wijnen in Heemstede heeft de natuurwijn van Milan Nestarec (Moravië) in huis gehaald.

Lange schilinweking lijkt een vast onderdeel van de procedure op dit Tsjechische familiewijngoed in het dorpje Velké Bilovice. De wijn wordt niet geklaard, noch gefilterd en er wordt geen sulfiet gebruikt. Kortom, een avontuurlijk en puurnatuurlijk wijnhuis.

Lees hier meer over de nieuwe Tsjechische wijn van importeur Wilde Wijnen

 

Gernot Kollmann

5.

Weingut Immich-Batterieberg in het dorpje Enkirch aan de Moezel is sinds kort het vijfde Duitse wijnhuis in het assortiment van Smaragd Wijnen in Werkhoven.

Gernot Kollmann is hier de wijnmaker, die het vak leerde bij onder andere de bekende topwijnhuizen Dr. Loosen, Van Volxem en Knebel. Kollmann kocht het failliete wijngoed in Enkirch in 2009. Zijn wijnen scoren inmiddels geregeld boven de 90 punten in de internationale wijnpers.

Lees hier meer over de nieuwe Moselwijn van importeur Smaragd Wijnen