Delcaves en Intercaves naar De Monnik Dranken

De-Monnik-Dranken-persbericht_footer-1De Monnik Dranken in Oldenzaal heeft de aandelen teruggekocht die Distilleerderij Dirkzwager in Schiedam (Intercaves) sinds 1986 in het bedrijf had. Tevens neemt De Monnik de import- en groothandelsactiviteiten van Delcave en Intercaves over van Dirkzwager. 

Met de transactie is het volledige aandelenkapitaal van De Monnik weer in handen van de familie Olde Monnikhof.

De handelsnaam Intercaves zal behouden blijven voor de importeurschappen en de merkvertegenwoordigingen.

Hans Olde Monnikhof, directeur van De Monnik Dranken: “De overname van deze activiteiten was voor ons een unieke kans die we met beide handen hebben aangegrepen. Het terugkopen van de aandelen waarborgt de continuïteit en strategische koers van ons bedrijf.”

Cees Dirkzwager, directeur van Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager: “Gezien de verregaande samenwerking tussen De Monnik en Dirkzwager en het feit dat wij ons meer gaan richten op onze andere activiteiten is het een logische en strategische stap voor beide partijen. Voor onze relaties verandert er in feite niets.”