De 6 mooiste nieuwe wijnhuizen deze maand

Gesine Weedenborn
Gesine Roll

Dit zijn wat mij betreft de 6 mooiste nieuwe wijnhuizen die in de afgelopen maand op de Nederlandse wijnmarkt verschenen. In willekeurige volgorde, ze zijn alle zes je aandacht waard.

 

 

 

 

la-rioja-alta-slider11.

Nieuw bij importeur Anfors is het gerenommeerde wijnhuis La Rioja Alta in Haro.

La Rioja Alta (sinds 1890) staat hoog aangeschreven en paart traditie aan hedendaagse technieken en inzichten. De vooruitstrevende filosofie van het wijnhuis verzekert de positie in de toekomst in de top van de Rioja-producenten.

Lees hier meer over wijnhuis La Rioja Alta van wijnimporteur Anfors

 

pasini san giovanni2.

Met Azienda Agricola Pasini San Giovanni haalt Brand Wijnimport mooie, Italiaanse zomerwijnen van de oevers van het Gardameer in huis.

Het gaat om (biologische) wijn uit twee wijngebieden: het bekende Lugana en het minder bekende, maar niet minder interessante Valtènesi. De chiaretto (rosé) zou wel eens dé kwaliteitswijn van het Gardameer kunnen worden.

Lees hier meer over de nieuwe Italiaanse wijnen van Brand Wijnimport

 

Il Carnasciale3.

Importeur Grandi Vini is distributeur geworden van de zeldzame cultwijnen van Il Carnasciale uit Toscane.

De wijn Il Caberlot en zijn tweede label Carnasciale zijn de enige twee wijnen ter wereld die gemaakt zijn van de mysterieuze druifkloon caberlot uit Verona, zo genoemd omdat hij kenmerken vertoont van cabernet franc en merlot.

Hier meer informatie over Il Carnasciale van Grandi Vini

 

Domaine Val d'Arenc

4.

Domaine Val d’Arenc (Bandol) is de nieuwste aanwinst van De Smaakimporteur.

De nieuwe wijnmaker van Val d’Arenc leerde het vak in de Bourgogne en streeft dan ook naar een ’touch of Burgundy’ in zijn wijn: lichter, frivoler en minder zwaar op de hand dan de meeste wijn uit deze meest zuidelijke Provence-regio.

Lees hier meer over de nieuwe Bandol van De Smaakimporteur

 

Gesine Roll

5.

Nieuw bij Wijnhandel Jan van Breda: Weingut Weedenborn in Monzernheim, Rheinhessen, dat onder meer naam maakt met sauvignon blanc.

Gesine en Markus Roll behoren tot de jonge generatie van hoogopgeleide wijnmakers met studie en ervaringen in binnen- en buitenland. Met name Gesine, die ervaring opdeed bij wijnhuis Vergelegen in Zuid-Afrika, heeft een passie voor sauvignon blanc.

Lees hier meer over de Duitse sauvignon van Jan van Breda

 

Gaetano Reale

6.

Nieuw in het assortiment van Verkerk Wijnimport / Sprezzatura Enoteca Italiana: L’Azienda Agricola Reale uit Tramonti aan de Costa Amalfi in Campanië.

Wijnen van bijzondere, lokale druivenrassen, waaronder palummo, tintore di tramonti, biancolella, biancazita en pepella.

Hier meer over de nieuwe aanwinst van Verkerk Wijnimport / Sprezzatura Enoteca Italiana